top of page

10 erilaista asiakaryhmää

Usein kuulen, että ihminen ajattelee, että hän ei sovellu hoidettavakseni, koska hän ei ole urheilija. Yleensä vastaan, että ei sinun tarvitsekaan olla, vaan paikkani on avoinna ihan jokaiselle katsomatta ikään tai muuhunkaan statukseen. Inspiroiduin kirjoittamaan siitä, millaisia asiakasryhmiä vastaanotollani käy, 1. Työikäiset toimistotyöntekijät tai oikeastaan nykyajassa mahdollisesti etätyöntekijät. Tässä ryhmässä niska- ja selkävaivat näyttelevät pääosaa, sillä monet ergonomiset ratkaisut eivät ratkaise liikkumattomuuden ongelmaa. Lisäksi monet selkä- ja niskakivut voivat kehittyä sellaisiksi, että omatoimiset hoitomenetelmät eivät enää riitä.


2. Nuoret urheilijat. Näitä tulevaisuuden lupauksia yhdistää usein se, että kuormitusta on liikaa suhteessa kasvavan kehon sietokykyyn, jolloin kehossa syntyy rasitusvamma. Toki myös tapaturmaisia vammoja esiintyy paljon lajista riippuen. Tyypillisiä rasitusvammoja ovat polvi- ja selkäkivut sekä akuuttivammoista nilkan nyrjähdysvammat.


3. Eläkeläiset. Tämä ryhmä on usein aktiivinen, joka kertoo siitä, että kalenteri on täynnä menoja. Fyysinen aktiivisuus on tavoiteltava tila, mutta joskus keho reagoi inhottavilla kiputiloilla, vaikka jumppaisi suositusten mukaan.


4. Kotiäidit. Pienen lapsen kanssa joutuu monenlaisiin "huonoihin" asentoihin, saa mahdollisesti valvoa öisin ja altistuu pitkälti yksipuoliseen kuormitukseen. Lisäksi monien äitien oma liikkuminen on kortilla pienokaisen vuoksi. Tyypillisiä vaivoja ovat erilaiset olkapään ja selän kiputilat.


5. Muusikot ja laulajat. Monien instrumenttien soittaminen on kuormitusbiomekaniikan näkökulmasta arvioiden yksipuolista ja näin ollen altistaa rasitusperäisille vaivoille, kuten esimerkiksi rannevaivoille. Laulajien tavallisimpina murheina ovat kaulan- ja niskan alueen problematiikka unohtamatta rintarankaa.


6. Fyysisen työn tekijät. Minkä tahansa fyysisen työn toistorasitus voi johtaa kehon kiputiloihin, joita klinikallani on hoidettu vuosien ajan. Tärkeää on myös analysoida mitä voidaan tehdä toisin, jotta vammakierre voidaan välttää tulevaisuudessa.


7. Aktiiviliikkujat. Keväällä kaivetaan polkupyörät ja juoksukengät varastosta. Talvella hiihdetään, luistellaan ja lasketellaan. Tällä ryhmällä esiintyy tavallisesti rasitusperäisiä vammoja, kuten plantaarifaskiittia, akillesjänteen- sekä polven / polvien kipua. 8. Olkapäävaivaiset. Niska- ja selkävaivojen jälkeen kolmanneksi suurin sairausloman syy on olkapäävaivat. Niitä esiintyy erityisesti työikäisillä ja ikääntyneellä väestönosalla.


9. Erilaiset mielenterveyden ongelmat, kuten työuupumus voivat luoda tarpeen fysioterapeutin ohjaukselle tai osteopaatin käsittelylle. Mielenterveyden ongelmat ovat tällä hetkellä suurin syy pitkille sairauslomille, joiden aikana toimintakykyä saattaa olla haastavaa ylläpitää ja kehittää ilman asiantuntevaa apua.


10. Erilaiset sairaudet luovat tarpeen yksilölliselle fysioterapialle. Esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksille sekä reumasairauksilla on olemassa suosituksia, joita noudattamalla elämänlaatu on parempaa. Tälle ryhmälle asiantunteva ja kannustava terapeutti on kullanarvoinen, kuten myös kaikille edellä mainituille ryhmille.

Tervetuloa vastaanotolle! Varaa aikasi alle olevasta nappulasta!

Featured Posts
Päivityksiä tulee pian
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page